BİRBİRİNDEN DEĞERLİ İKİ HEMŞERİMİZ SAHAYA İNİYOR..

Qımıliden Hikmet Öztürk, Haciali’den İmdat Gökdemir yaklaşan dernek kongerlerinde başkan adayları..
Bu haber 2023-12-08 18:48:28 eklenmiş ve 739 kez görüntülenmiştir.

BİRBİRİNDEN DEĞERLİ İKİ HEMŞERİMİZ SAHAYA İNİYOR..

 

Qımıliden Hikmet Öztürk, Haciali’den İmdat Gökdemir yaklaşan dernek kongerlerinde başkan adayları..

 

Hocvan Dernekler Federasyonu (Hoc-Fed) Üyesi Qımıli Derneğimizle,  Haciali Köyü Derneklerimizin yakın zamanda kongreleri var.

 

 Volkan kaya gibi, Tekin Taner gibi toplumsal alana duyarlı, yerel ulusal küresel bazda iş yapan, öğrenci, STK, toplumsal alana yardım dendiğinde en önde olan  iş adamlarımızın, değerlerimizin olduğu Qımıli köyünden.. Qımıli derneğimizin kongresi 16 Aralık Cumartesi günü,  çoğunluk sağlanamazsa  bir gün sonraya  17 Aralık Pazar günü kongreleri  yapılacak.

 

Yaşar Gökdemir gibi değerli bir başkanımızn yıllardır başarıyla temsil ettiği ve yine Qımıli gibi Hoc-Fed üyesi olan Haciali Köyü Derneğimizin kongresi ise 2024 ün ilk ayı1. Haftasında Pazar günü 07-01-2024 tarihinde yapılacak..

 

HABERİN FOTO GALERİSİ TIKLAYINIZ..

 

Kongreden önce ise Haciali Köyünün Yardımlaşma ve Dayanışma Gecesi  (Ardahanlılar tabiri ile Kaz Gecesi diye belirtelim, çünkü hemserilerimiz ağızlarının tadını bozan hicbir derneği sevmezler..) var.

Heriki başkan adayına da çıkmış oldukları bu yolda başarılar diliyoruz..

 

Şimdi bu iki hemşerimizi kısaca tanıyalım..

 

HİKMET ÖZTÜRK KİMDİR:

https://www.dogukultur.com//files/firm/photo/11a60eaa30.jpg

Öztürk 1970 Ardahan Qımıli doğumlu. 2009 yılında İstanbula geldi. 1994’ten 2005 yılına kadar Ardahan’da Klas Kuaför Salonu ile esnaflık yaptı.

 

Esnaflık yaptığı süre boyunca, Ardahan Kamu ve yerelin hemşerilerimizle devlet arasında bir köprü görevini gördü. Ardahanın halka öncülük, önderlik eden en önemli kanaat önderlerinden biri oldu. Adilye, belediye, mahkeme biryerde bir işiniz varsa ki o dönemde gümnümüzdeki gibi STK olayıda yoktu varsada rayına oturmamış, toplum örgütsüzdü. Hikmet Öztürk peşinize düşer, sizi gerekli kuruma yere götürür, 5 krş almadan işinizi çözerdi. Bir başka ifade ile Ardahandaki nüfusumuzun almanakı, rehberi beyniydi..  ondan öcede bu yönlü Haşim Avşar gibi büyüklerimiz vardı. Devletle vatandaş arasında körü görevi görürlerdi. Çünkü ceberrut-diktatör tc nin dayttığı uyduruk dili halk konuşamıyordu.. Hikmet öztürk gibi güzel insanlarımızı halkın vicadanı ve sesiydiler..

 

Öztürk İstanbula gelir gelemez yine Hoc-Fed başta olmak üzere kendisini STK alanı içinde bulduk. Yine aynı şekilde işini sürdürdü ve yine hala hemşerilerimizin yerel kamu kurumlarıyla iletişimini sağlıyor. Varsa sorunları çözüyor..

 

Özetle, işinde, özel yaşamında, toplumsal alanda örnek bir hemşerimiz, duyarlı, ahlaklı ve güzel bir hemşerimiz. Gerek Qımıli , gerekse federasyonlarda görev yaptığı sürece birilerine şirin gözükme, birlikte bir foto kareye girme gibi hafifliklere asla girmedi. STK ruhuna uyugun en güzel davranış ve ahlakı her yerde sergilemektedir..

 

Öztürkün en önemli özelliklerinden biride Lobi bilincine sahip olması. Serhat Sivil Toplum örgütlerinin lobileşmesinde efor harcıyan, çalışma yapan bir isim, aynı zamanda Serhat STK alanını birbiriyle buluşturan Serhat Sivil Toplum sosyal medya sayfalarının da yönetiminde yer almaktadır..

 

Ve bu güzel insan Qımıli halkınında isteğiyle Qımıli başına geçiyor.. Kendisinide Qımıliden şayet çıkacaksa diğer aday arakdaşlarımıza da başarılar diliyoruz..

 

İMDAT GÖKDEMİR KİMDİR..

https://www.dogukultur.com//files/firm/photo/563bda25d5jpeg

Gökdemir  1972 Ardahan doğumlu. 1982 yılında İstanbul Metropolune geldi.

 

Geldiği 1982 yılından 15 yıl boyunca, 2000’li yılların ortalarına kadar İstanbulun en önemli mekanlarında, Bağdat caddesi gibi İstanbulun en önemli caddelerinde turizm-hizmet sektöründe birbirinden değerli lüks mekanlarda yöneticilik yaptı. 

 

Bir taraftan yöneticilik yaparken diğer yandan gıda şarküteri alanında iş dünyasına atıldı. 1997 yılından beri Pendik-Üsküdar gibi ilçelerde açtığı şarküteri dükkanlarıyla hizmet vermekte halen aynı işini devam ettirmektedir..

1999 yılından itibaren STK alanı içinde. Haciali Köyünde 8 yıl boyunca yönetim kurulu üyeliği yaptı.

Sivil topluma sosyal alana duyarlı olan Gökdemir toplumsal anlamda bölgemizi ilgilendiren birçok etkinliğe katılım ve katkı yaptığı gibi bir diğer önemli özelliği ise çok iyi bir hatip, çok iyi bir sunucu olması..

 

Gökdemir mükemmel usta sunumu ile hemşerilerimizin düğün-dernek etkinliklerini şiir tadında halka taşıyabilen bir insan..

 

Özetle, yaşamı ile duruşu ile toplumsal alana duyarlılığı ile on numara örnek bir hemşerimiz. Kendisini kutluyor, başarılar diliyoruz..

 

Her ik hemşerimizde toplumsal anlamda bölgemizi , ilmizi ilgilendiren etkinliklerde birbir koştukları gibi toplumsal alana katılım ve katkı sunan özellikleri ile öne çıkmaktadırlar..

 

HABERİ YAYINA HAZIRLAYAN..

Serhat Sivil Toplum Genel Koordinatörü, Doğu Medya Genel Yayın Yönetmeni, İstanbul Ardahanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Yusuf Yasin Sit

 

 

ETİKETLER : Qımıliden Hikmet Öztürk Haciali’den İmdat Gökdemir yaklaşan dernek kongerlerinde başkan adayları..
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA