Iğdır'daki Brukanlılar Dernek Açıyor

İş adamı Cengiz Yıldız derneğin kuruluş amaçları, hedefleri ile ilgili bilgilendirilmelerde bulundu
Bu haber 2024-01-06 14:00:20 eklenmiş ve 795 kez görüntülenmiştir.

Iğdırlı Brukanlılar Dernekleşiyor. Brukanlılara mensup aileler Iğdır Brukanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği adı altında  dernek açmaya karar verdiler. Iğdır'ın ve bölgenin en büyük ailelerinden biri olan, aşirete bağlı kanat önderleri ve muhtarlar yemekte bir araya geldiler.

 

Basın mensuplarının da yoğun ilgi gösterdiği yemekli toplantıya katılan Yüzbaşılar, Örüşmüş, Çakırtaş, Kazancı, Bendemurat, Mezra, Mürşitali, Tacirli, Enginalan, Panik, Karaağaç mahallesi ve Tuzluca’dan aile bireyleri derneği kurma görevini Brukan inşaatın sahibi İş adamı Cengiz Yıldız’a verdiler.

 

İş adamı Cengiz Yıldız derneğin kuruluş amaçları, hedefleri ile ilgili bilgilendirilmelerde bulundu.

Yıldız yaptığı açıklamada, 'Brukan Aşiretimizin değerli kanaat önderleri, değerli muhtarlarımız saygıdeğer katılımcılar ve Basın mensubu arkadaşlarım.

 

Brukan Aşireti birden çok ülkeye ve coğrafyaya yayılmış olan geniş nüfusunu kurumsallaştırarak sahip olduğu kadim tarih ve kültürünü gelecek nesillere aktarmak. Birbirleri arasında gönül bağı kurmak, dayanışma adına veri tabanı oluşturmak ve tüm bu kurumsal yapıyı ülkemizin sahip olduğu ortak paydada birleştirerek ihtiyaç duyulan birlik ve beraberliğe katkı sunmak, derneğimizin ortak amacı ve hedefi olacaktır.

 

Hiç bir şekilde bu yapılanmamız bölünmeye parçalanmaya ve ya farklı yaklaşımlara çekilmesi şeklinde algılanmasın. Tam aksine ülkemizin içinde bulunduğu durumları değerlendirdiğimizde, bölgemizde ve Iğdırımızda yaşanan olaylara bakıldığında, aşiret topluluklarının kurumsallaştırılmasına en çok ihtiyaç duyulan bir dönem olduğunu belirtmekte fayda görüyorum.' dedi.


ETİKETLER :
Diğer İş-STK-Siyaset haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA